Dagtocht Schiermonnikoog

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Vanaf Lauwersoog met eigenboot naar Schiermonnikoog
 • Aan boord koffie met oranjekoek
 • Bij aankomst op Schier staan fietsen voor jullie klaar voor een (hilarische) puzzeltocht
 • Ook is er nog tijd om het dorp of strand te verkennen
 • Tijdens de terugreis aan boord borrel en snacks
 • In Lauwersoog wacht jullie een heerlijke BBQ

Een en ander is uiteraard geheel naar wens in te vullen.

Dagtocht Giethoorn

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Lunch in Giethoorn
 • Varen met fluisterboten
 • Wandelen door Giethoorn
 • Afsluiten met een BBQ

Een en ander is uiteraard geheel naar wens in te vullen.

Dagtocht Kampen/Zwolle

Met de Salonboot De “Veerman van Kampen” via een touristische route naar Zwolle. Het schip is volledig nieuw opgebouwd in een luxe, nostalgische jaren 30 stijl. Mahoniehouten wandpanelen en grote ramen zorgen voor een warme uitstraling, het schip is goed rolstoeltoegankelijk. 

In de straten van de middeleeuwse binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Vroeger maakten kooplieden van het Hanzeverbond hier de dienst uit, tegenwoordig zijn het studenten, ondernemers en creatievelingen die voor de dynamiek zorgen. Handelsgeest en ondernemerslust zorgen ervoor dat Zwolle een stad is waar je je nooit hoeft te vervelen.

Een moderne stad als Zwolle gaat natuurlijk met zijn tijd mee. Ook op winkelgebied. Naast grote modeketens kun je in de stad terecht bij hippe concept stores. Zwolle telt veel meer bijzondere winkels, waaronder de meest imposante boekhandel van Nederland: Van der Velde in de Broeren is namelijk gehuisvest in een kerk.

Voorbeeld programma:

10.00 – 13.00         boottocht van Kampen naar Zwolle over de IJssel. Tijdens de boottocht koffie met gebak en een lunch

14.00 – 16.30         vrije tijdsbesteding in centrum Zwolle

18.00 - 19.30         diner op terugreis

Dagtocht Diepenheim

Diepenheim heeft een grote verrassing in Twente: het nieuwste van de drie Oranjemusea in Nederland met de enige en grootste bordencollectie van Het Huis van Oranje in Nederland. Ze hebben er hier ruim 1000 verzameld!

Een pronkstuk in het museum is ook de Koninklijk gedekte tafel waar tijdens de rondleiding uitgebreid bij stilgestaan wordt. De rondleiding is zeer persoonlijk en enthousiast, met oog voor detail en allerlei leuke anekdotes. 

Voorbeeld programma:

10.00 uur: Bezoek aan Oranjemuseum het Nieuwe Haghuis: ontvangst met 1 x koffie of thee en een Amaliagebakje, uitleg en rondleiding in het museum.
12.00 uur: Een royaal lunchbuffet in restaurant Hof van Twente

De Zes kastelen Diepenheim is een route van bijna 30 kilometer lang rondom Diepenheim en verbindt de landgoederen van Huis te Diepenheim, Nijenhuis, Warmelo, Wegdam, Weldam en Westerflier met elkaar. Kasteel Huis te Diepenheim is het oudste kasteel van de regio.

Dagtocht Bremen

Het kloppend hart van de stad bevindt zich op en rondom de historische Marktplatz. Tegenover de St. Petri Dom staat hier de stenen Roland, het symbool van de onafhankelijkheid van Bremen. Samen met het schitterende stadhuis behoort dit standbeeld tot het culturele Werelderfgoed van de UNESCO. Vlak daarnaast staat het beeld van de Stadsmuzikanten, dat een geliefd object is voor een herinneringsfoto. Via de Böttcherstraße, een architectonisch hoogtepunt vol verrassingen, kom je op de Schlachte, de promenade aan de oever van de Weser. Een verfrissend drankje in de hand, het uitzicht op de Weser en de in het avondlicht glinsterende ondergaande zon – dat is vakantiestemming ten top! Overigens ligt hier ook het wereldwijd bekende restaurant- en hotelschip Alexander von Humboldt uit de tv-reclame voor anker. Vanaf de Schlachte is het dan nog maar een paar stappen naar de Schnoor, de middeleeuwse binnenstad met zijn smalle straatjes en schilderachtige huisjes.

Voorbeeld programma:

09.00            vertrek naar Oldenburg voor koffie en gebak

11.00            Bremen: stadsrondrit met gids

13.00            lunch

14.00            vrijetijdsbesteding in centrum Bremen

17.00            vertrek Bremen, diner op terugreis

21.30            aankomst

Dagtocht Stormvloedkering Ems/Meyer Werft

Stormvloedkering Ems

'De kering die de werf voor cruiseschepen in Papenburg mogelijk maakt'

Deze bezienswaardigheid is vergelijkbaar met de Nederlandse Deltawerken, het betreft grootste stormvloedkering van Duitsland.  Deze ligt in de omgeving van Leer.

Interessant om te bezoeken. Er is een rondleiding over het Sperrwerk zelf, een videopresentatie en uitleg met een werkend schaalmodel in de moderne bezoekers ontvangstruimte. 

 

Meyer Werft

Papenburg ligt ter hoogte van de provincie Groningen vlak over de grens in Duitsland en is vooral bekend van de grote werf waar cruise schepen gebouwd worden: De Meyer Werft. 

Sinds 2007 is er een hele grote rondgang met fly-overs, een boeiende tentoonstelling en 2 bioscopen met een Nederlandstalige film.

Papenburg is daarnaast ook een heel erg leuke stad met een oude haven, zeilschepen, kanalen in het centrum en leuke winkelstraten in het centrum

Inclusief:

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Lunch in Papenburg
 • Afscheidsdiner

Een en ander is uiteraard geheel naar wens in te vullen.

Alpincenter Bottrop

De langste skihal ter wereld!

Het alpincenter in Bottrop is met zijn 640 meter lange piste de langste skihal ter wereld en bevindt zich vlak over de grens in Duitsland. In 2004 is de skihal overgenomen door hotelketen Van der Valk en werd het all inclusive concept geïntroduceerd - met één ticket beleeft u een complete, afwisselende dag in de sneeuw. Tegenwoordig biedt alpincenter Bottrop een ruim vrijetijdsaanbod met o.a. de skihal, indoor skydiving en de hoogst gelegen Biergarten van het Ruhrgebied.

Of het nu beginners betreft of gevorderden: voor iedereen is er wel een uitdaging en iedereen is dan ook welkom. De skipiste beschikt over een beginnersgedeelte met sleeplift, uitermate geschikt om de basisvaardigheden van skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Voor gevorden biedt de afdaling met een helling van 24% en bochtig verloop uitkomst. Door middel van twee banden worden bezoekers na een afdaling terug naar het bergstation gebracht, waarna de afdaling opnieuw ingezet kan worden.

Prijzen

Prijs op aanvraag.

De prijs van het arrangement is afhankelijk van de groepsgrootte en invulling van het programma.